Safehouse: hoe wonen je helpt leven

Flats met schimmel, vocht en tocht. Kinderen met longproblemen. Grijs met stalen kleurtjes. Gordijnen zitten dicht. Pleinen worden bekeken door duizenden ogen. Maar zijn leeg als je naar buiten kijkt.

Een woning met tocht en gebreken geeft zorgen. Geen warme plek binnen. Niet veilig buiten. En de trots ontbreekt om er iets van te maken.

De rekeningen van de energieleverancier heb je zelf niet in de hand. Het ontsnapt door gaten en kieren. De vaste lasten zijn een blok aan je been. Bijna je hele inkomen gaat eraan op. En je kunt de waarde ervan niet eens benoemen. Een keuze is er niet. Uitzichtloosheid en wanhoop. Hoe wonen je klem zet op het pad naar groei.

Een begin om het om te draaien

Iets van jezelf. Een veilige plek. Een plek waar je je thuis voelt. Als je iets maakt, wordt je trots. Als je voor iets zorgt leer je hoe je voor jezelf kunt zorgen.

Zelfvoorzienend. Breken met die grote afhankelijkheden die je klein maken. Alleen maar winnaars.

Zie hier, de ingrediƫnten voor een woonconcept dat groei mogelijk maakt.

Safehouse: hoe wonen je helpt leven

De uitvoeringsbrigade ontwikkelt dit woonconcept in direct contact met bewoners en betrokken organisaties.

Fundament onder Safehouse, is Bricks. Bricks is een label dat producten ontwikkelt die samen met inwoners worden ontworpen, gebouwd en vermarkt. De eerste stap naar de groei van eigenaarschap en eigenwaarde. Lokaal vakmanschap, upcycling en multifunctionaliteit zijn basisprincipes voor de producten uit dit label.

Meer weten? Bekijk de website over BRICKS of SAFEHOUSE.