Integraal werken? Brede Blik & Vraagverheldering

Welkom!

Hier vindt je alle online materialen en hulpmiddelen die horen bij de training Brede Blik & Vraagverheldering.

We hebben de training samengevat in een A4. Deze kun je hier bekijken.

Hulpvragen Brede Blik

Klik hier voor de hulpvragen om in gesprek te gaan vanuit jouw Brede Blik. We hebben ook een korte checklist gemaakt met praktische zaken vanuit de Brede Blik. Tenslotte kun je hier de uitgebreide vragenlijst downloaden met verdiepingsvragen voor elk leefveld.

Brede Blik Waaier

Klik hier voor de Brede Blik waaier. Deze waaier geeft je een snel overzicht van de leefvelden.

Afwegingskader voor maatwerk

Handelen vanuit de Brede Blik vraagt nogal eens om maatwerk. Klik hier voor het afwegingskader voor duurzaam maatwerk. Dit is een hulpmiddel om maatwerk te zoeken en te onderbouwen.

Werkprincipes sociaal domein Nissewaard

Klik hier voor de verhalen van jouw collega’s uit het sociaal domein. Zij vertellen over de werkprincipes waar zij in hun dagelijkse praktijk voor staan.

Sociale Kaart Nissewaard

De weg vinden vanuit jouw Brede Blik? Klik hier voor de sociale kaart in Nissewaard.

GrowPlay: het spel voor jouw Brede Blik

Met deze kaartenset maak je op een leuke manier samen met de inwoner een groeiplan vanuit jullie Brede Blik. De kaarten zijn de bouwstenen van je plan. Klik hier voor meer info.

iGrow: verdieping voor je persoonlijke ontwikkeling

Wil je verdiepend aan de slag met je eigen persoonlijke ontwikkeling? Kijk dan eens naar iGrow. Dit is onze tool om doelen te stellen voor jezelf of voor je hele team.

Kijk- luister- & leestips

  • Inwoners aan het woord over hun eigen duurzame groei in het filmpje ‘de Beklimming

  • Televisieserie ‘New Amsterdam‘ op Netflix

  • Het verhaal van Lesley & Geoffrey, een publicatie van Platform31 in samenwerking met de Uitvoeringsbrigade: klik hier voor het artikel over hoe het met ze is afgelopen.

  • Klik hier voor een mooi TEDX-filmpje van een Brede Blik uit een geheel ander vakgebied:

    Als een kind een misdaad begaat, heeft het Amerikaanse strafrechtsysteem een keuze: straffen volgens het wetboek, of een stapje terug doen en kijken of jonge mensen opzadelen met een strafblad altijd het juiste is. Adam Foss, aanklager bij het Suffolk County District Attorney’s Office in Boston, bepleit een hervormd strafrechtsysteem dat vergelding inruilt voor kansen, waardoor levens een positieve wending nemen in plaats van te worden verwoest.