Impact op bewoner,
professional, organisatie & maatschappij

Wij zijn de Uitvoeringsbrigade

Wij bestaan omdat wij energie en vernieuwing in het sociaal domein willen brengen. Wij zien dat er nog veel onbenutte ruimte is voor groei en winst voor individuele kwetsbare bewoners, én voor de organisaties die kunnen profiteren van hun (duurzame) groei.

Onze aanpak is praktisch intelligent.  Wij hebben altijd een antwoord op complexe vraagstukken.  Onze instrumenten zijn de steunpilaren om deze aanpak in de praktijk neer te zetten.

De Uitvoeringsbrigade werkt aan:

 • 50% reductie van aantal kwetsbare mensen in Nederland

 • Het vertalen van wetenschap naar de rauwe ­praktijk

 • Het bouwen van innovatieve technologie om kwaliteit van contact, monitoring, beleid en onderzoek te versterken

 • Het brengen van vrolijkheid en positiviteit

 • Het omdenken van organisatielogica naar menselijke logica

GrowCare is onze werkmethode die organisaties ondersteunt in hun zoektocht om bewoners zo effectief mogelijk uit achterstand te laten groeien. Systematisch, met maatwerk en vanuit de lokale praktijk. Organisaties en systemen groeien mee.

GrowCare vormt de methodische basis om een lokale aanpak gericht op thema of doelgroep te ontwikkelen.
Denken en handelen vanuit groei van de bewoner is de kern van het nieuwe werken in het sociale domein. Elke bewoner leeft en leert anders. Dat vraagt om maatwerk. Om de bewoner te laten groeien is een goede basis nodig (gedrag, vaardigheden en situatie). Vertaald naar een persoonlijk groeiplan op alle leefgebieden. Vervolgens is een een optimaal samenspel tussen systemen en (lokale) partners nodig om dit groeiplan te realiseren.

Binnenkort meer

De app GrowPad ondersteunt bewoners, professionals en organisaties bij het maken en monitoren van de individuele groeiplannen. De bewoner is eigenaar van zijn of haar eigen plan en bepaalt wie toegang krijgt.

Achter de schermen komen alle groeiplannen samen. Dit geeft uw organisatie inzicht in welke interventies wel en geen resultaten opleveren bij welke bewoners. En helpt u bij het toetsen van uw beleid en aanpak.

GrowPad helpt bij:

 • het versterken van de eigen kracht van bewoners
 • het verbeteren van de werkrelatie tussen bewoners en professionals
 • het omzetten van die data in relevante inzichten voor management, beleid en bestuur

Alles over Growpad vindt je hier.

‘Spelen is de hoogste vorm van onderzoek’ – Albert Einstein

Visueel, kleurrijk, fris en vrolijk. GrowPlay maakt van groei een feestje. Het tegenovergestelde van stress is spelen! Met GrowPlay willen we van ‘spelen’ een krachtige tegenhanger maken voor problemen & negativiteit. 

Vooruitgang licht je op en maakt je trots. Omdat je het zíet, herbeleef je je eigen succes. En krachtige motivator om steeds verder te groeien.

Als je een plan in kleine tastbare en behapbare stukjes op knipt vergroot je bovendien kansen op succeservaringen. Hierdoor wordt je geënthousiasmeerd en gestimuleerd. Dat is een bewezen manier om te werken aan ontwikkeling. Succes draagt bij aan groei van vertrouwen. En dat zorgt voor verbinding tussen bewoner, coach en organisatie.

Met GrowPlay combineren we simulatie & gaming met de tools die we zelf in de praktijk hebben ontwikkeld om integraal (samen) te werken, maatwerk te leveren en praktijkgestuurd te ontwikkelen binnen je eigen organisatie. 

Safehouse is het eerste huis dat bedacht is voor de grote problemen van deze wereld.

Wonen is een grondrecht, de bodem van de pyramide van Maslow. We willen laten zien dat een andere manier van wonen én een andere manier van kijken naar wonen mensen kan helpen groeien uit armoede. We hebben onze ervaring en kennis van groeien uit armoede (door bewoners en maatschappij) omgezet in een woonconcept: Safehouse. Door een serie Safehouses te bouwen en te laten bewonen willen we laten zien welke groei mogelijk is. Deze statement moet voer zijn voor een maatschappelijke discussie over hoe het wonen mensen onnodig gevangen houdt in armoede en hoe dit anders kan.

Een greep uit ons trainingsaanbod:

 • Stress Express, GrowPlay (simulatie & gaming)

 • GrowCare Practitioner

 • Growpad – aan de slag met onze online tool

 • GrowCare Connect (over connectie, bejegening, positief labelen, mindset, nudging)

 • Thumbs Up Way Up (positieve gedragsverandering)

 • De integrale blik (gezond verstand, breed kijken, maatwerk)

 • Eerste Hulp bij Schaarste (verschil maken vanuit de basis op orde – ook voor huisartsen/scholen)

 • Academy (online leerplatform met e-learning en ontwikkelondersteuning)

 • GrowCare Practitioner (totaalprogramma voor professional & team)

Neem contact op over ons trainingsaanbod